20.10.2011

Syyspäivän tunnelmia

Aloitetaanpa postaus ruualla, niinkuin useimmiten :) Tein perinteisestä makaroonilaatikosta tällaisen variaation, joka nimettäköön Jämälaatikoksi. :D Ei kuulosta kovin herkulliselta, mutta tähän ruokaan päätyi paljon kaappien siivouksen yhteydessä löytyneitä raaka-aineita. Idea lähti soijarouheesta. Eli tämä on siis myös helppoa ja hyvää kasvisruokaa, koska tuon soijarouheen takia tämä laatikko ei lihaa kaivannut. Listaanpa nyt tämän ruuan raaka-aineet: 
-täysjyvämakaroni 
-soijarouhe
-sipuli
-aurinkokuivattu tomaatti
-muutama porkkana raastettuna
-maitoa
-kananmunaa
-juustoraastetta
-mausteita; suolaa, mustapippuria, basilikaa...
Tuli oikein hyvää ja Tuurekin tykkäs ihan hirveästi! Eli sopii oikein hyvin myös lapsille. Tuossa soijarouheen käytössä on ihan maku-asia, haluaako sen liottaa ensin. Mä paahdoin pannulla ja oli ihan kiva, että se jäi vähän rapeaksi. Ja itse suosin ihan ehdottomasti tuota täysjyvämakaroonia, meillä käytetään nykyään vain tummaa riisiä, spagettia, pastaa, jne.. Maku on parempi ja enemmän kuituja! :)

 Nämä ei tainnut olla ihan saman päivän tuotoksia, mutta makaroonilaatikollekin hyvä jälkkäri ois tässä: 
Suklaacookiesit
125g voita
3/4 dl sokeria
3/4dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
200g taloussuklaata

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille. (Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.) Kypsennä 175 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min tai kunnes kypsiä.

Tämä on tosi hyvä ja sellanen takuuvarma resepti. Hyvin vaikea on epäonnistua näissä. Todellisia herkkukeksejä ja taatusti parempia kuin kaupasta ostetut. Nättiin rasiaan pakattuna nämä on myös kiva ja maistuva lahja, vaikka kylään viemisinä.(Resepti on muuten napattu Valion sivuilta.)

 Käsitöitä on viimeaikoina tullut tehtyä aika vähän. Neulottua tulee toki paljonkin aina näin syyspimeinä iltoina. Mutta tällaiset pussukat tein tilauksesta eräälle äidille, joka toivoi tällaisia vähän isompia pussukoita, joihin voi kerätä lasten lelut. Yksi esimerkiksi junaradan osille, yksi legoille, jne.. Laitoin pussien suulle nyörit, joihin sitten ne kiristys"mollukat". Ja niistähän tuli ihan kätevät, taidan ommella muutaman itsellekin!
 Tässäpä vielä kuva meidän vintistä tällä hetkellä. Oikea puoli on panelointia ja listoitusta vaille valmis. No, toki sitten alkaa vasta lattian maalaus, tapetointi ja se viimeinen silaus eli sisustaminen. Tuossa koko vintti-projektissa vaan oli yllättävän paljon hommaa. En olis aluksi millään uskonut. Mutta nyt on kaikki viimeisen päälle hyvin tehty ja tietääpähän itse, mitä ne seinät ja lattiat kätkee sisälleen! Seuraava kuva tulee sitten kyllä vastaa valmiista vinttikammarista, toivottavasti siihen ei mene hirmuisen kauaa :)
 Syksy on tuonut tullessaan kovasti myös pihahommia. Ja kun tämä remontti on ollut käynnissä viimeisen vuoden ajan, pihakin on sen näköinen. On laudanpätkiä, eristelevykasoja, pressuja siellä sun täällä, mutta pikkuhiljaa niistäkin pääsee eroon. Me ollaan Pikku-Karhun kanssa tyydytty enimmäkseen haravointi- ja nurmikonleikkuupuuhiin. Vähän viimeisiä rikkaruohoja on kitketty ja kukkasipulit istutettu. Kaivoin kukkapenkin, johon tein oikein tarkkaanharkitusti kolot jokaiselle pienelle kukkasipulille. Paikat ja etäisyydet oli hienosti suunniteltu, sitten asettelin sipulit koloihin oikeinpäin kunnes kuului vain pieni suhahdus ja tuo pieni mies vyöryi sen kukkapenkin päältä. Sipulit pyörähti paikoiltaan ties minne :D no, siinä vaiheessa päätin että nakataan vain mullat päälle ja katsellaan josko sieltä keväällä edes muutama kukkanen nousisi mullasta!
Ihania syyspäiviä <3

1 kommentti:

  1. Meillä soijamakaroonilaatikko on melkein viikottaista ruokaa, koska on pienen miehen ehdoton lemppari. Eilen veteli taas puoli vuokaa :)

    VastaaPoista